Nylonstrumporna dyrare

Stor risk att billigare nylonstrumpor kommer försvinna. Det förutspår Allan Falconer i en exklusiv intervju med Lingerelle. Allan driver Legwear International, baserat i England och är en av Europas större strumpleverantörer utan egna fabriker.

– Vi har sålt ut vår produktion. Alla maskiner har skeppats till Kina och med dom borta har vi förlorat vår kompetens.

Allan vet vad har pratar om. Han har varit i strumpbranschen sedan 80-talet och tidigare varit ansvarig för Sara Lee (Pretty Polly, Aristoc m.fl) i Storbritannien.

– Nu börjar kapaciteten nå taket. Den inhemska kinesiska marknaden vill ha allt mer, så varför ska en fabrik sälja till ett europeiskt märke när man kan sälja direkt till den egna marknaden med större vinst?

Eftersom det idag bara finns en viss produktionskapacitet så är det troligt att man kommer prioritera att sticka dyrare och exklusivare strumpor än billigare vardagsstrumpor.

– Det är enkel ekonomi, konstaterar Allan som i nästa andetag avslöjar att han därför köpt in 18 stickmaskiner för att påbörja egen tillverkning.

– Många av mina vänner tycker det är galenskap, men jag tror det blir lönsamt. Speciellt för enklare modeller i ”one-size” där vi kan låta maskinerna jobba dygnet runt.

Det ska bli spännande att se hur det faller ut men Allan har massor av erfarenhet och vilja så om någon lyckas är det han.