Primark och Victoria Jenkins gör mode tillgängligt för alla

Primark lanserar anpassade underkläder och strumpbyxor på höga gatan

Primark har inlett ett samarbete med den anpassade designern och funktionshinderadvokaten, Victoria Jenkins. Tillsammans strävar de efter att göra anpassade modeartiklar, inklusive underkläder och strumpbyxor, mer tillgängliga för alla. Denna samverkan markeras som ett stort steg framåt för att inkludera och erbjuda produkter som är lämpliga för personer med olika funktionsvariationer.

Det nyvunna partnerskapet syftar till att tillgodose behoven hos dem som har haft svårt att hitta bekväma och praktiska underkläder och strumpbyxor. Produkterna är designade med hänsyn till olika kroppstyper och inkluderar funktioner som gör dem enklare att ta på och av, vilket betydligt förbättrar användbarheten för dem med fysiska utmaningar.

Victoria Jenkins, som själv har en lång historia av att förespråka design som är både snygg och funktionell för personer med funktionsvariationer, har spelat en betydande roll i produktutvecklingen. Hennes expertis och inställning till inkluderande design understryker vikten av att varje individ ska kunna känna sig bekväm och självsäker i sina kläder.

Primarks drag att föra in dessa viktiga produkter på höga gatan är ett erkännande av behovet av att bredda modeindustrins tillämpningsområde. Det är en klar signal till branschen att anpassade modeartiklar bör vara normen snarare än undantaget.

För mer information om Primarks initiativ och deras samarbete med Victoria Jenkins, kan du läsa hela artikeln på The Industry.